"A kezdetek"

Nar Gourmet blog

A török gasztronómiához kapcsolódó pályafutásom ezzel a bloggal indult, ahol 3 éven át osztottam meg különleges recepteket és gasztrotörténeti érdekességeket.
Azóta a főzés vette át az írás helyét, de a cikkek mit sem vesztenek aktualitásukból! Olvassátok szeretettel!

Nar Gourmet Club
Tóth Ági - Nar Gourmet

Sertaç Dirik & Ferhat Dirik – Mangal II

Ebben a videóban a londoni Mangal II nevű török étterem által megjelentetett, a receptek mellett a történetüket is bemutató szakácskönyvről meséltem nektek. Szó volt arról, hogy mely recepteket próbáltam már ki, kinek ajánlom a könyvet, miért imádtam olvasni a sztorikat benne talán még jobban is, mint magukat a recepteket. Beszéltem arról, hogy ők hogyan állítják…

A tartalom megtekintéséhez előfizetés szükséges.

Tovább olvasom »
Nar Gourmet Club
Tóth Ági - Nar Gourmet

Anatólia – a szőlő őshazája

A szeptemberi online előadás témája a szürethez igazodva a szőlő anatóliai története volt. Meséltem arról, hogy milyen régóta van jelen ez a növény Anatóliában, hányszáz fajtája található meg ezen a vidéken, miben különböznek a natúr borok az egyéb eljárással készítettektől, hol készítik a legjobb borokat Törökországban és persze szó esett a mazsolákról, pekmezről és fermenált…

A tartalom megtekintéséhez előfizetés szükséges.

Tovább olvasom »
Nar Gourmet Club
Tóth Ági - Nar Gourmet

6. online reggeli – bursai tahinis pide

Ez a videó a Nar Gourmet Club hatodik online reggelijén készült, ahol a havi gabona és kenyér tematikához illeszkedve bursai tahinis pidét készítettünk és közben meséltem a szezámmag és tahini anatóliai történetéről, a különböző ünnepi péksüteményekről és arról, hogy én mikor és hol kóstoltam először ezt a tahinis pidét.

A tartalom megtekintéséhez előfizetés szükséges.

Tovább olvasom »
Nar Gourmet Club
Tóth Ági - Nar Gourmet

Artun Ünsal – Blessing the grain

Ebben a videóban Artun Ünsal „Blessing the grain” című könyvét mutattam be. Meséltem arról, hogy bár 20 évvel ezelőtt íródott a könyv, ma még inkább aktuális az az üzenet, amire szeretné felhívni a figyelmünket! Mégpedig, hogy Anatóliában, ami a a gabonatermesztés őshazája, ideje lenne újra felfedezni a tradicionális kenyérkészítési technikákat, újra használni a megannyi fajta…

A tartalom megtekintéséhez előfizetés szükséges.

Tovább olvasom »
Nar Gourmet Club
Tóth Ági - Nar Gourmet

Kenyérünnep – Anatólia kenyereinek története

Ebben az előadásban több, mint 40.000 év történelmét nagy lépésekben áttekintve mutattam be, hogy hogyan alakult ki a gabonafogyasztás, majd a kenyérkészítés a mai Anatólia területén. Szó volt a Göbeklitepén található ásatási helyszínek fontosságáról, a földművelés és a szakrális élet kapcsolatáról, a bizánci pékségekről, az oszmán kori kenyérfajtákról, végül pedig sorra vettem a ma legismertebb…

A tartalom megtekintéséhez előfizetés szükséges.

Tovább olvasom »