"A kezdetek"

Nar Gourmet blog

A török gasztronómiához kapcsolódó pályafutásom ezzel a bloggal indult, ahol 3 éven át osztottam meg különleges recepteket és gasztrotörténeti érdekességeket.
Azóta a főzés vette át az írás helyét, de a cikkek mit sem vesztenek aktualitásukból! Olvassátok szeretettel!

Nar Gourmet Club
Tóth Ági - Nar Gourmet

3. online reggeli – Çılbır és puf böreği

Ez a videó a Nar Gourmet Club harmadik online reggelijén készült, ahol a havi oszmán tematikához illeszkedve két, ebből a korból származó reggeli ételt készítettünk: posírozott tojást fokhagymás joghurttal és pirospaprikás vajjal, valamint egy olajban sült börekfélét.

A tartalom megtekintéséhez előfizetés szükséges.

Tovább olvasom »
Nar Gourmet Club
Tóth Ági - Nar Gourmet

Marianna Yerasimos: 500 years of Ottoman Cuisine

Ebben a videóban Marianna Yerasimos: 500 years of Ottoman Cuisine című könyvéről beszélgettünk, amely nem csak egy receptgyűjtemény, de elképesztően izgalmas, a fejezeteket bevezető történelmi áttekintéssel és kulturális sztorikkal azok számára is érdekes lehet, akiket kevésbé érdekel a gyakorlati főzés, sokkal inkább az, hogy ki mit és hogyan evett több száz évvel ezelőtt Isztambulban! Ezekről…

A tartalom megtekintéséhez előfizetés szükséges.

Tovább olvasom »
Nar Gourmet Club
Tóth Ági - Nar Gourmet

Édes történetek az oszmán korból

Ebben az előadásban az oszmán kori desszertkultúráról meséltem. Szó volt arról, hogy ittak-e a szultánok forró csokit, hogyan vált ilyen mesteri remekművé a baklava, milyen cukorkákat szopogattak akkoriban, hogy került csirke a pudingba vagy, hogy milyen édességet kaptak a gyerekek és mit a janicsárok?

A tartalom megtekintéséhez előfizetés szükséges.

Tovább olvasom »
Nar Gourmet Club
Tóth Ági - Nar Gourmet

2. online reggeli – Tava böreği

Ez a videó a Nar Gourmet Club második online reggelijén készült, ahol egy egyszerű, serpenyőben sült böreket készítettem. Közben meséltem a különböző börektípusokról, arról, hogy milyen töltelékeket lehet/érdemes használni és mivel lehet helyettesíteni a speciális török hozzávalókat.

A tartalom megtekintéséhez előfizetés szükséges.

Tovább olvasom »