"A kezdetek"
Nar Gourmet blog
A török gasztronómiához kapcsolódó pályafutásom ezzel a bloggal indult, ahol 3 éven át osztottam meg különleges recepteket és gasztrotörténeti érdekességeket.
Azóta a főzés vette át az írás helyét, de a cikkek mit sem vesztenek aktualitásukból! Olvassátok szeretettel!


3. online reggeli – Çılbır és puf böreği
Ez a videó a Nar Gourmet Club harmadik online reggelijén készült, ahol a havi oszmán tematikához illeszkedve két, ebből a korból származó reggeli ételt készítettünk: posírozott tojást fokhagymás joghurttal és pirospaprikás vajjal, valamint egy olajban sült börekfélét.


Marianna Yerasimos: 500 years of Ottoman Cuisine
Ebben a videóban Marianna Yerasimos: 500 years of Ottoman Cuisine című könyvéről beszélgettünk, amely nem csak egy receptgyűjtemény, de elképesztően izgalmas, a fejezeteket bevezető történelmi áttekintéssel és kulturális sztorikkal azok számára is érdekes lehet, akiket kevésbé érdekel a gyakorlati főzés, sokkal inkább az, hogy ki mit és hogyan evett több száz évvel ezelőtt Isztambulban! Ezekről…


Édes történetek az oszmán korból
Ebben az előadásban az oszmán kori desszertkultúráról meséltem. Szó volt arról, hogy ittak-e a szultánok forró csokit, hogyan vált ilyen mesteri remekművé a baklava, milyen cukorkákat szopogattak akkoriban, hogy került csirke a pudingba vagy, hogy milyen édességet kaptak a gyerekek és mit a janicsárok?


2. online reggeli – Tava böreği
Ez a videó a Nar Gourmet Club második online reggelijén készült, ahol egy egyszerű, serpenyőben sült böreket készítettem. Közben meséltem a különböző börektípusokról, arról, hogy milyen töltelékeket lehet/érdemes használni és mivel lehet helyettesíteni a speciális török hozzávalókat.