"A kezdetek"

Nar Gourmet blog

A török gasztronómiához kapcsolódó pályafutásom ezzel a bloggal indult, ahol 3 éven át osztottam meg különleges recepteket és gasztrotörténeti érdekességeket.
Azóta a főzés vette át az írás helyét, de a cikkek mit sem vesztenek aktualitásukból! Olvassátok szeretettel!

Nar Gourmet Club
Tóth Ági - Nar Gourmet

Kenyérünnep – Anatólia kenyereinek története

Ebben az előadásban több, mint 40.000 év történelmét nagy lépésekben áttekintve mutattam be, hogy hogyan alakult ki a gabonafogyasztás, majd a kenyérkészítés a mai Anatólia területén. Szó volt a Göbeklitepén található ásatási helyszínek fontosságáról, a földművelés és a szakrális élet kapcsolatáról, a bizánci pékségekről, az oszmán kori kenyérfajtákról, végül pedig sorra vettem a ma legismertebb…

A tartalom megtekintéséhez előfizetés szükséges.

Tovább olvasom »
Nar Gourmet Club
Tóth Ági - Nar Gourmet

Sömer Sivrioğlu, David Dale – Anatolia

Ebben a videóban Sömer Sivrioğlu és David Dale „Anatolia” című könyvéről meséltem, ami szerintem az egyik legszebb szakácskönyv, amely a török gasztronómiáról valaha megjelent. Meséltem arról, hogy lehet-e külföldön igazán jó török ételeket főzni és mit gondol erről a török író? Bemutattam az egyes fejezeteket, amelyek aszerint vannak felosztva, hogy a törökök a nap mely…

A tartalom megtekintéséhez előfizetés szükséges.

Tovább olvasom »
Nar Gourmet Club
Tóth Ági - Nar Gourmet

5. online reggeli – halköfte

Ez a videó a Nar Gourmet Club ötödik online reggelijén készült, ahol a havi halas tematikához illeszkedve balık köftesit, vagyis halköftét készítettünk és közben meséltem a hal szezonális fogyasztásáról, arról, hogy hol esznek Törökországban reggelire halat és tippeket adtam ahhoz, hogy hogyan is tudjuk az elkészített ételt minél többféleképpen tálalni.

A tartalom megtekintéséhez előfizetés szükséges.

Tovább olvasom »
Nar Gourmet Club
Tóth Ági - Nar Gourmet

Halak, tenger gyümölcsei és tengeri füvek története a szultáni vacsoraasztaloktól a mai halas éttermekig

Ebben az előadásban meséltem arról,  hogy hogyan alakult a halfogyasztás a mai Törökország területén a bizánci kortól egészen napjainkig. Szó volt az egyes régiókra jellemző halas ételekről, arról, hogy hogyan szoktak hozzá a Közép-Ázsiából érkező törökök a halfogyasztáshoz az évszázadok során, a Kapadokya-ban élő, sózott halat fogyasztó keresztény közösségről, a legjobb isztambuli halas éttermekről és…

A tartalom megtekintéséhez előfizetés szükséges.

Tovább olvasom »