"A kezdetek"
Nar Gourmet blog
A török gasztronómiához kapcsolódó pályafutásom ezzel a bloggal indult, ahol 3 éven át osztottam meg különleges recepteket és gasztrotörténeti érdekességeket.
Azóta a főzés vette át az írás helyét, de a cikkek mit sem vesztenek aktualitásukból! Olvassátok szeretettel!

Kenyérünnep – Anatólia kenyereinek története
Ebben az előadásban több, mint 40.000 év történelmét nagy lépésekben áttekintve mutattam be, hogy hogyan alakult ki a gabonafogyasztás, majd a kenyérkészítés a mai Anatólia területén. Szó volt a Göbeklitepén található ásatási helyszínek fontosságáról, a földművelés és a szakrális élet kapcsolatáról, a bizánci pékségekről, az oszmán kori kenyérfajtákról, végül pedig sorra vettem a ma legismertebb…

Sömer Sivrioğlu, David Dale – Anatolia
Ebben a videóban Sömer Sivrioğlu és David Dale „Anatolia” című könyvéről meséltem, ami szerintem az egyik legszebb szakácskönyv, amely a török gasztronómiáról valaha megjelent. Meséltem arról, hogy lehet-e külföldön igazán jó török ételeket főzni és mit gondol erről a török író? Bemutattam az egyes fejezeteket, amelyek aszerint vannak felosztva, hogy a törökök a nap mely…

5. online reggeli – halköfte
Ez a videó a Nar Gourmet Club ötödik online reggelijén készült, ahol a havi halas tematikához illeszkedve balık köftesit, vagyis halköftét készítettünk és közben meséltem a hal szezonális fogyasztásáról, arról, hogy hol esznek Törökországban reggelire halat és tippeket adtam ahhoz, hogy hogyan is tudjuk az elkészített ételt minél többféleképpen tálalni.

Halak, tenger gyümölcsei és tengeri füvek története a szultáni vacsoraasztaloktól a mai halas éttermekig
Ebben az előadásban meséltem arról, hogy hogyan alakult a halfogyasztás a mai Törökország területén a bizánci kortól egészen napjainkig. Szó volt az egyes régiókra jellemző halas ételekről, arról, hogy hogyan szoktak hozzá a Közép-Ázsiából érkező törökök a halfogyasztáshoz az évszázadok során, a Kapadokya-ban élő, sózott halat fogyasztó keresztény közösségről, a legjobb isztambuli halas éttermekről és…

