"A kezdetek"
Nar Gourmet blog
My journey in the field of Turkish gastronomy began with this blog, where for 3 years, I had been sharing unique recipes and interesting gastro-historical stories with the readers. Since then, actual cooking took over the writing but the articles are still interesting and up-to-date. I recommend them to you wholeheartedly.


Top 6 különleges baklava – a szultánok vajon ettek csokis baklavát?
Ha azt mondom török desszert, te azt mondod, baklava! Valószínűtlenül édes, ragad, csöpög, hízlal, kikészíti az érzékeny fogakat, elképesztő nehéz elkészíteni.. és mégis meghódította a világot és évek óta már minket, magyarokat is kényeztet!


Készíts te is török mezevacsorát otthon! – 3 szuperkönnyű recept
Itt a hétvége és úgy néz ki, hogy jó idő ígérkezik, így aki megteheti még kiülhet a kertbe/teraszra falatozni és élvezni az indián nyarat. Ilyenkor senkinek nincs kedve órákat eltölteni a konyhában főzőcskézéssel, ugyanakkor jól esik, ha még tudjuk élvezni egy kicsit a nyári zöldségeket!


Egy tökös török – avagy musakka másképp
Elképesztő tempóban rohan a nyár, csak kapkodom a fejem, hogy már megint melyik gyümölcsnek/zöldségnek múlt el a szezonja! Bár általában én előre nézem ki a recepteket és azok szerint vásárolok be, most úgy döntöttem, hogy a meleg évszak hátralevő néhány hetében mindenféle tervezés nélkül összegyűjtöm a kosaramba a piacon fellelhető legszebb idényzöldségeket és azokhoz keresek majd török recepteket.


Tutanhamon útitársa, Szulejmán kedvenc frissítője, a nyár íze – görögdinnye-sztori
Nektek mi az az egyetlen íz, ami bármikor a nyarat juttatja eszetekbe? Nekem egész biztosan a görögdinnye!


Egy úttörő étterem Isztambulban a ’90-es években: a város első vöröshúsmentes étterme, a Zencefil
Isztambulban az éttermek között az első úttörő, vöröshúsmentes és elsősorban növényi ételek kínáló étterem a Zencefil volt.


Ahol a csirke nem hús, de van vegán-barát város vegán fesztivállal
“Dehogy, ebben az ételben nincs hús.. csak csirkével készült! Ja, hogy vegetáriánus vagy?! Kiszedegetjük belőle a húsdarabokat, semmi gond!.. Ja hogy, nem csak szimplán diétázol, hogy formába gyere, hanem meggyőződésből nem eszel húst?? Nem értem…”